Drie kleuren vruchtenijs.

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 g schoongemaakte rode vruchten
250 g schoongemaakte lichte vruchten (banaan, citroen)
250 g schoongemaakte kiwi?s
300 g suiker
? dl gekookt water
eventueel citroensap
eventueel witte basterdsuiker
4 kersen, 4 aardbeien of 4 trosjes bessen50 g bittere chocolade
1/8 liter slagroom
25 g amandelschaafsel
1 eetlepel suiker.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verdeel de vruchten zonodig in stukjes.

2 Doe de rode vruchten met 100 g suiker in een kom. Maak ze fijn met de mixer of in een elektrische mengbeker. Wrijf de vruchten door een zeef en schenk er 2 ? dl gekoot water bij. Laat dit mengsel even afkoelen en maak het zo nodig op smaak met citroensap of basterdsuiuker.

3 Zet de koelkast op de koudste stand. Schenk het mengsel in een ijslaatje. (Of doe het in een ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van het apparaat). Klop het mengsel zodra het vast wordt met een vork of garde door. Herhaal dit iedere 20 minuten tot het ijs de juiste dikte heeft.

4 Maak de andere twee soorten ijs op de zelfde manier.

5 Laat de steeltjes aan de kesen (of laat de kroontjes aan de aardbeien en de steeltjes aan de bessen) en leg ze in het vrievak.

6 Smelt de chocolade in een kom die in een pan kokend water hangt. Doop de vruchten in de chocolade . laat ze uitlekken en leg ze op een bordje in de koelkast.

7 Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

8 Klop de slagroom met de eetlepel suiker stijf en doe deze in een spuitzak.

9 Schik de drie soorten ijs op een dessertbordje. Garneer met de chocolade vrucht,een toefje slagroom en het amandelschaafsel.


Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

koud_he avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten