dame blanche met slagroomijs en warme chocoladesaus
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 08-08-2004
Ingrediënten
1/4 liter slagroom
25 gram suiker
Voor de chocoladesaus.
1/4 liter slagroom
250 g bittere, pure chocolade.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 4277,60 kcal |
Koolhydraten | 195,98 g |
Eiwitten | 51,50 g |
Vetten | 365,98 g |
Bereidingswijze
Voor de lekkerste chocoladesaus, verwarm je de slagroom tot het kookpunt - zet dan het vuur uit en roer de fijngehakte chocolade er door. Roer net zo lang totdat je een mooie gladde donkere saus hebt. Klop de slagroom met de suiker stijf en maak de ijscoupes op met enkele bolletjes slagroomijs en slagroom. Giet er aan tafel de warme chocoladesaus over. Tip: Probeer chocolade te bemachtigen van 60% of liever nog 70% cacao. Lukt dit niet in de supermarkt? Probeer dan de delicatessenzaak of vraag het gewoon bij de ambachtelijke banketbakker, die heeft het zeker!
Laatste reacties
voor hoeveel personen is dit?
heeerlijk