dame blanche met slagroomijs en warme chocoladesaus

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 bak slagroomijs

  • 1/4 liter slagroom

  • 25 gram suiker


  • Voor de chocoladesaus.

  • 1/4 liter slagroom

  • 250 g bittere, pure chocolade.

  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 4277,60 kcal
    Koolhydraten 195,98 g
    Eiwitten 51,50 g
    Vetten 365,98 g

    Bereidingswijze

    Voor de lekkerste chocoladesaus, verwarm je de slagroom tot het kookpunt - zet dan het vuur uit en roer de fijngehakte chocolade er door. Roer net zo lang totdat je een mooie gladde donkere saus hebt. Klop de slagroom met de suiker stijf en maak de ijscoupes op met enkele bolletjes slagroomijs en slagroom. Giet er aan tafel de warme chocoladesaus over. Tip: Probeer chocolade te bemachtigen van 60% of liever nog 70% cacao. Lukt dit niet in de supermarkt? Probeer dan de delicatessenzaak of vraag het gewoon bij de ambachtelijke banketbakker, die heeft het zeker!

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Sjak2801 avatar
    Sjak2801 19-08-2019

    voor hoeveel personen is dit?

    jeffmarshall avatar
    jeffmarshall 28-08-2006

    heeerlijk

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten