1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. dame blanche met slagroomijs en warme chocoladesaus

dame blanche met slagroomijs en warme chocoladesaus

Door: koud_he

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2004

Ingrediënten


1 bak slagroomijs
1/4 liter slagroom
25 gram suiker
Voor de chocoladesaus.
1/4 liter slagroom
250 g bittere, pure chocolade.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de lekkerste chocoladesaus, verwarm je de slagroom tot het kookpunt - zet dan het vuur uit en roer de fijngehakte chocolade er door. Roer net zo lang totdat je een mooie gladde donkere saus hebt. Klop de slagroom met de suiker stijf en maak de ijscoupes op met enkele bolletjes slagroomijs en slagroom. Giet er aan tafel de warme chocoladesaus over. Tip: Probeer chocolade te bemachtigen van 60% of liever nog 70% cacao. Lukt dit niet in de supermarkt? Probeer dan de delicatessenzaak of vraag het gewoon bij de ambachtelijke banketbakker, die heeft het zeker!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koud_he
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top