Barbecue vispakketjes met groenten en aardappel

  • Nederlands,
  • 20-30 min.



Heerlijke kabeljauwfilet met de aroma van verse groenten en peterselie.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gram kabeljauwfilet

  • 1 fijngesneden ui

  • 1/2 prei in ringetjes

  • 6 bospeentjes in plakjes gesneden

  • 20 champignons

  • 4 el doperwtjes uit de vriezer

  • 1 pakje van 350 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)

  • 1 grote ontvelde vleestomaat, zonder zaadjes in blokjes gesneden

  • 2 el vers gehakte peterselie

  • 80 gram roomboter

  • 1 glas droge witte wijn

  • peper en zout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ, snijplank, mes, vergiet, mengkom, 4 stukken aluminiumfolie van 30x40 cm, 4 diepe borden

Bereidingswijze


  1. Snijd alle groenten zoals hierboven staat aangegeven en meng ze, samen met de aardappelschijfjes, door elkaar

  2. Bestrijk de stukken aluminiumfolie met wat zachte boter en plaats de visfilets in het midden

  3. Kruid ze nu met peper en zout

  4. Bedek de visfilets met het groentemegsel

  5. Bestrooi met de peterselie en leg hierop een klontje roomboter

  6. Vouw de pakketjes voor 3/4 dicht

  7. Schenk in elk pakketje, zonder dat het eruit loopt, een scheutje witte wijn

  8. Vouw de pakketjes goed dicht

  9. Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is

  10. Leg de vispakketjes op de BBQ en maak de vis in ca 15 minuten gaar (als de pakketjes bol staan is de vis met groenten klaar)

  11. Leg de pakketjes op de diepe borden en laat iedereen zijn of haar pakketje open maken aan tafel

Serveertip

Lekker met een glaasje witte wijn.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja13091976 avatar
sonja13091976

Doorsturen

Home Recepten