Griekse Pita met gyros en tzatziki

  • Grieks,
  • 30-60 min.
  • Griekse Pita met gyros en tzatziki

    Griekse Pita met gyros en tzatziki

    Griekse Pita met gyros en tzatziki

  • Griekse Pita met gyros en tzatziki

    Griekse Pita met gyros en tzatziki

    Griekse Pita met gyros en tzatziki

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1054,71 kcal
Koolhydraten 92,75 g
Eiwitten 58,66 g
Vetten 45,04 g
Benodigdheden
BBQ, oven, 3 mengkommen, snijplank, mes, knoflookpers

Voorbereiding

Het vlees of de kip marineren kan je het beste natuurlijk een dag van tevoren doen en dit lekker laten intrekken in de koelkast.


Meng voor de marinade de olijfolie, het citroensap, de knoflook, versgemalen peper, zout, oregano, dille, paprikapoeder en cayennepeper goed door elkaar. Voeg het vlees of de kipfilet toe en laat dit goed intrekken (liefst dus een dag van tevoren)

Bereidingswijze


    Maak eerst de pitabroodjes:

  1. De gist verbrokkelen en met het water glad roeren

  2. De overige ingredienten toevoegen en tot een glad soepel deeg kneden

  3. Daarna 30 minuten op een warme plaats, afgedekt, laten rijzen

  4. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden

  5. In gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een circel van ongeveer 18 cm

  6. Op 2 met bakpapier bedekte bakblikken leggen en met een vork een aantal keren inprikken

  7. Afdekken en nog ongeveer 15 minuten laten rijzen

  8. Oven ondertussen voorverwarmen op 180 graden

  9. De broodjes met water bestrijken en licht met roggemeel bestuiven

  10. De pitabroodjes op de bakblikken na elkaar op een rooster in het midden van de oven in 15 minuten gaar bakken

  11. Onder een doek laten afkoelen


  12. Maak dan de tzaziki

  13. Komkommer schillen, raspen en door de yoghurt mengen

  14. Teentjes knoflook persen en samen met de azijn toevoegen aan de yoghurt

  15. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout


  16. Maak ten slotte de gyros:

  17. Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast

  18. Grill het op de BBQ in ongeveer 8 minuten gaar en bruin (besrijk tussendoor met de marinade)

  19. Snijd het vlees in dunne plakjes

  20. Doe de gyros in de pitabroodjes met wat sla en dunne reepjes ui. Tzaziki erop en klaar

Serveertip

Je kan dit serveren met een lekkere Griekse salade en een goed glaasje witte wijn.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sonja13091976 avatar
sonja13091976

Doorsturen

Home Recepten