Mossel-chowder
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijke gevulde vissoep.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kilo mosselenvisgraten of anderafval
100 gram rookspekblokjes
1 gesnipperde ui
1 eetlepel bloem
1/2 liter kokende melk
zout, peper en cayennepeper
1 theelepel suiker
500 gram aardappelen in blokjes
1grote wortel in stukjes
enkele takjes peterselie
4 eetlepels room
Benodigdheden
Grote pan, zeefVoorbereiding
Trek eerst een visbouillon van het visafval in een 1/2 liter water met zout.
Snijd de ui, wortel en aardappel.
Bereidingswijze
Leg de spek in de pan en verwarm zachtjes tot het vet begint te smelten. Fruit hierin licht de ui. Roer de bloem erdoor en laat even meefruiten. Giet de het melk en hete bouillon erbij, goed roeren. Doe er zout, peper, cayennepepes, suiker, aardappel en wortel bij. Laat dit zachtjes gaar koken maar zo dat de aardappelblokjes niet stuk koken.
In de tussentijd heeft u de mosselen met een bodem water en enkele takjes peterselie op hoog vuur gezet. Verhit tot de mosselen open zijn. Neem ze uit de schelpen en zeef het kookvocht. Voeg dit bij de soep, evt. nog wat zout en cayenne toevoegen. Doe er op het laatste moment de mosselen en room bij. Strooi er wat peterselie over.
Serveertip
Lekker met stokbrood.