1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Paella
  6. Paella met cashewnoten

Paella met cashewnoten

Door: mgeldof

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-2004

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie
1 el boter
1 rode ui, gesnipperd
150 g arboriorijst
1 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen komijn
1/2 tl chilipoeder
3 teentjes knoflook
1 groene spaanse peper, in plakjes
1 groene paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
75 g minimaiskolven, overlangs doorgesneden
2 el zwarte olijven zonder pit
1 grote tomaat, in blokjes
4,5 dl groentebouillon
75 g ongezouten cashewnoten
50 g diepvrieserwten
2 el fijngehakte peterselie
mespunt cayennepeper
zout en peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en de boter in ee paellapan tot de boter is gesmolten.
Fruit de ui op een middelhoog vuur al roerend in 2-3 minuten glazig.
Roer de rijst, gemalen kurkuma, gemalen komijn, chilipoeder, knoflook, Spaanse peper, rode en groene paprika, maiskolfjes, zwarte olijven en tomaat en baak het geheel onder af en toe roeren 1-2 minuten.
Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het geheel 20 minuten pruttelen.
Voeg de cashewnoten en de erwten toe en laat het geheel onder af en toe roeren nog 5 minuten pruttelen.
Voeg peper en zout naar smaak toe en strooi de peterselie en de cayennepeper erover.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgeldof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top