vierentwintig uren salade.
- Belgisch, Salade
- 60-120 min.
- Geplaatst op 02-08-2004
Dit recept kreeg ik van mijn oudste zus.Zij kreeg het van een lieve dame,ergens in de Ardennen.
Ingrediënten
1 glas selderij(geen knolselder)op zuur ingemaakt,1 doosje mais,5 hardgekookter eieren;4 schijven ananas,2 appels,3 porei(alleen het wit).2 schijven gekookte ham omtrent 1/5 cm dik.
De ham laat ik soms achterwege daar we een vegetarier in huis hebben.
1 glas remoulade(gourmet saus)...
Benodigdheden
Kookketel,schilmesje,zeef,snijplank,grote diepe kom.Voorbereiding
Kook de eitjes hard,laat afkoelen...Open de pot mais en laat uitlekken.Hetzelfde met de ananas.Was en snij de porei in fijne ringetjes.Schil de appels,ontdoe van het klokhuis,en snij in stukjes(doe er wat citroensap over).Laat ook de selder uitlekken.De ham snij je in kleine blokjes...De afgekoelde eitjes snij je ook in schijfjes..
Bereidingswijze
Wanneer alles kleingesneden is doe je alle ingredienten laag per laag in een diepe,grote kom.Daarop open je een pot remouladesaus(aanlengen met een kopje melk)en schud deze over de 24 uren salade.
Dan 24 uren laten rusten in de koelkast.
Voor het eten even alles omroeren en klaar...
Serveertip
Strooi wat verse kruiden over het geheel..
Peterselie,of bieslook....Smullen maar.
Laatste reacties
Neem het van je mee!
Lekker Lut, bedankt! Groetjes Deon
Dit recept neem ik mee groetjes leonie
ik neem hem mee ,gr marrie
Heerlijk lijkt me dit. Ik zet het favoriet.
Deze salade lijkt me wel wat,dus neem ik hem mee. Groetjes van Annie.