vierentwintig uren salade.

  • Belgisch, Salade
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-08-2004

Dit recept kreeg ik van mijn oudste zus.Zij kreeg het van een lieve dame,ergens in de Ardennen.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 glas selderij(geen knolselder)op zuur ingemaakt,1 doosje mais,5 hardgekookter eieren;4 schijven ananas,2 appels,3 porei(alleen het wit).
2 schijven gekookte ham omtrent 1/5 cm dik.
De ham laat ik soms achterwege daar we een vegetarier in huis hebben.
1 glas remoulade(gourmet saus)...
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookketel,schilmesje,zeef,snijplank,grote diepe kom.

Voorbereiding

Kook de eitjes hard,laat afkoelen...Open de pot mais en laat uitlekken.Hetzelfde met de ananas.Was en snij de porei in fijne ringetjes.Schil de appels,ontdoe van het klokhuis,en snij in stukjes(doe er wat citroensap over).Laat ook de selder uitlekken.De ham snij je in kleine blokjes...De afgekoelde eitjes snij je ook in schijfjes..

Bereidingswijze

Wanneer alles kleingesneden is doe je alle ingredienten laag per laag in een diepe,grote kom.Daarop open je een pot remouladesaus(aanlengen met een kopje melk)en schud deze over de 24 uren salade.
Dan 24 uren laten rusten in de koelkast.
Voor het eten even alles omroeren en klaar...

Serveertip

Strooi wat verse kruiden over het geheel..
Peterselie,of bieslook....Smullen maar.

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 03-06-2009

Neem het van je mee!

deonart avatar
deonart 03-06-2009

Lekker Lut, bedankt! Groetjes Deon

leonie43 avatar
leonie43 18-05-2009

Dit recept neem ik mee groetjes leonie

mar505 avatar
mar505 11-05-2009

ik neem hem mee ,gr marrie

inge1956 avatar
inge1956 09-08-2004

Heerlijk lijkt me dit. Ik zet het favoriet.

troelleke avatar
troelleke 03-08-2004

Deze salade lijkt me wel wat,dus neem ik hem mee. Groetjes van Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten