1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Bananensoep met kip-kerrie

Bananensoep met kip-kerrie

  • Duits, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2004

Ingrediënten 4 personen


3 bananen30 gr. boter2 uien1 a 2 eetl. kerrie4 dl. kippenbouillon2
dl. slagroomzoutpepersuikercitroensap200 gr. kipfilet1 eetl. olie
30 gr. geschaafde amandelen



Een lekkere, romige soep die je, door toevoeging van meer of minder kerrie, zo pittig kunt maken als je zelf wilt. De banaan en de kip brengen alles weer een beetje in balans.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de bananen en snij ze in plakjes.Pel en hak de uien fijn.Smelt de boter in een
pan en bak hierin de ui en 3/4 van de plakjes banaan met de kerrie aan.Voeg er de
bouillon aan toe en pureer de soep met een staafmixer fijn.Roer er 1 1/4 deciliter
slagroom door en maak het op smaak met zout, peper, wat suiker en citroensmaak.Hou de
soep warm.

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes, maak de olie heet in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes
met de rest van de plakjes banaan bruin en gaar.Doe ze bij de soep.Rooster, in een
pan met anti-aanbaklaag, het amandelschaafsel bruin.Klop de resterende slagroom lobbig.

Serveertip

Verdeel de soep over 4 borden en schep er een dotje slagroom in.Bestrooi het geheel met
het amandelschaafsel.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top