Negerzoenentaart

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2004
  • Negerzoenentaart

    Negerzoenentaart

    Negerzoenentaart

Lekker als verjaardagstaart, maar ik eet 'm als toetje!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak Dickmann's negerzoenen, 250 gr. magere kwark, 1 bekertje (1/4 tot 1/2 liter)slagroom, 1 eetlepel citroensap, een taartbodem met rand
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2491,70 kcal
Koolhydraten 289,09 g
Eiwitten 41,84 g
Vetten 129,19 g

Bereidingswijze

Haal de wafeltjes van de negerzoenen af. Het schuim en en de chocolade fijnprakken en vermengen met de kwark en de citroesap in een kom. Slagroom in een andere kom stijfkloppen en deze vervolgens voorzichtig door het kwark/negerzoenenmengsel heenscheppen. De taartbodem uit de verpakking halen en de ring van een appeltaartbakvorm erom heen doen. deze hoeft niet sluitend te zijn... Het mengsel op de taartbodem scheppen en het geheel tenminste een uur laten opstijven in de koelkast

Serveertip

Je zou de wafeltjes ter decoratie kunnen gebruiken en/of er mandarijntjes op kunnen doen...maar zelfs zonder decoratie smaakt ie heerlijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Barryskulinairekeuken avatar

Hi Jerusa! Ziet er goed uit zeg. ik ben gek op negerzoenen

Veertje11 avatar
Veertje11 22-01-2014

Lijkt me lekker jerusa

Veertje11 avatar
Veertje11 22-01-2014

Lijkt me lekker jerusa

hyacintje avatar
hyacintje 21-07-2013

Mijn dochter heeft er nu al zin in!!!

Delarosa avatar
Delarosa 28-02-2013

Yummie!!!!!!! Ik neem het recept mee Jerusa, lijkt me errug lekker :o) Vriendelijke smulgroet, Erwin

mobiel_1336846673 avatar
mobiel_1336846673 28-02-2013

Ik vond hem heerlijk als toetje, ga hem nu maken als verjaardagstaart met een kruimelbodem, daarover heen een dun laagje pure chocolade en dan die heerlijke negerzoenenkwark!

FJbaktpannenkoeken avatar
FJbaktpannenkoeken 20-11-2012

Eerlijk is eerlijk; ik vond het geen super taart, maar vooral omdat er zo weinig structuur in zit. Het is wel erg romig. Maar tegelijk kan ik me best voorstellen dat er mensen zijn die dat juist erg lekker vinden en op mijn feestje ging hij in ieder geval schoon op. Ik vind het idee ook leuk, en ik ga er nog een keer mee experimenteren. Bedankt voor het recept in elk geval!

orphan avatar
orphan 22-03-2012

Vanavond gemaakt, morgen het resultaat proeven, wel heb ik op aanraden van anderen reacties volle kwark gebruikt om er zeker van te zijn dat het goed opstijft, ook is suiker in de slagroom een must, maar voor de rest weinig op aan te merken, verder mijn complimenten voor de beschrijving van het recept!

ArualB avatar
ArualB 30-01-2012

Ik heb ze gemaakt met sweet pastry shells van Jos Poell en ik heb volle kwark gebruikt. We vonden ze erg lekker. Nog een beetje over, voor vanavond als toetje. Groetjes, Laura

ArualB avatar
ArualB 05-11-2011

Ik neem hem mee, ga hem zeker eens proberen. Groetjes, Laura

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten