Negerzoenentaart
- Goedkoop en snel, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-08-2004
Lekker als verjaardagstaart, maar ik eet 'm als toetje!!!!
Ingrediënten
1 pak Dickmann's negerzoenen, 250 gr. magere kwark, 1 bekertje (1/4 tot 1/2 liter)slagroom, 1 eetlepel citroensap, een taartbodem met randVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2491,70 kcal |
Koolhydraten | 289,09 g |
Eiwitten | 41,84 g |
Vetten | 129,19 g |
Bereidingswijze
Haal de wafeltjes van de negerzoenen af. Het schuim en en de chocolade fijnprakken en vermengen met de kwark en de citroesap in een kom. Slagroom in een andere kom stijfkloppen en deze vervolgens voorzichtig door het kwark/negerzoenenmengsel heenscheppen. De taartbodem uit de verpakking halen en de ring van een appeltaartbakvorm erom heen doen. deze hoeft niet sluitend te zijn... Het mengsel op de taartbodem scheppen en het geheel tenminste een uur laten opstijven in de koelkast
Serveertip
Je zou de wafeltjes ter decoratie kunnen gebruiken en/of er mandarijntjes op kunnen doen...maar zelfs zonder decoratie smaakt ie heerlijk!
Laatste reacties
Hi Jerusa! Ziet er goed uit zeg. ik ben gek op negerzoenen
Lijkt me lekker jerusa
Lijkt me lekker jerusa
Mijn dochter heeft er nu al zin in!!!
Yummie!!!!!!! Ik neem het recept mee Jerusa, lijkt me errug lekker :o) Vriendelijke smulgroet, Erwin
Ik vond hem heerlijk als toetje, ga hem nu maken als verjaardagstaart met een kruimelbodem, daarover heen een dun laagje pure chocolade en dan die heerlijke negerzoenenkwark!
Eerlijk is eerlijk; ik vond het geen super taart, maar vooral omdat er zo weinig structuur in zit. Het is wel erg romig. Maar tegelijk kan ik me best voorstellen dat er mensen zijn die dat juist erg lekker vinden en op mijn feestje ging hij in ieder geval schoon op. Ik vind het idee ook leuk, en ik ga er nog een keer mee experimenteren. Bedankt voor het recept in elk geval!
Vanavond gemaakt, morgen het resultaat proeven, wel heb ik op aanraden van anderen reacties volle kwark gebruikt om er zeker van te zijn dat het goed opstijft, ook is suiker in de slagroom een must, maar voor de rest weinig op aan te merken, verder mijn complimenten voor de beschrijving van het recept!
Ik heb ze gemaakt met sweet pastry shells van Jos Poell en ik heb volle kwark gebruikt. We vonden ze erg lekker. Nog een beetje over, voor vanavond als toetje. Groetjes, Laura
Ik neem hem mee, ga hem zeker eens proberen. Groetjes, Laura