Snelle Chili
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit recept is van Rudolph van Veen, en wel heel erg lekkerrrrrrr
Ingrediënten 4 recipe.people
2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 500 gram kipfilet, olijfolie classico (Bertolli), 75 gram spekblokjes, 1 blik tomatenblokjes, 2 eetlepels chilisaus, 400 gram kidneybonen, 0,5 bosje peterselie, limoensap, 1 bekertje Blue Band Finesse voor verrijken.Voorbereiding
Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de kip in kleine stukjes of maal het in de keukenmachine tot gehakt.
Bereidingswijze
Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de kip met het spek, de uien, en knoflook ca. 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, chilisaus en uitgelekte bonen toe en laat de chili ca. 15 minuten afgedekt zachtjes stoven.
Hak de peterselie. Schep de chili op de borden, besprenkel met limoensap naar smaak. Bestrooi met peterselie en een lepel Blue Band Finesse voor verrijken.
Serveertip
Wat heel veel mensen vaak vergeten is juist een absolute must voor een lekkere chili, want chili maak je helemaal af met een lepel creme fraiche (BB Finesse voor verrijken), limoensap, versgehakte koriander of peterselie.