Snelle Chili

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Dit recept is van Rudolph van Veen, en wel heel erg lekkerrrrrrr

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 500 gram kipfilet, olijfolie classico (Bertolli), 75 gram spekblokjes, 1 blik tomatenblokjes, 2 eetlepels chilisaus, 400 gram kidneybonen, 0,5 bosje peterselie, limoensap, 1 bekertje Blue Band Finesse voor verrijken.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de kip in kleine stukjes of maal het in de keukenmachine tot gehakt.

Bereidingswijze

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de kip met het spek, de uien, en knoflook ca. 5 minuten.

Voeg de tomatenblokjes, chilisaus en uitgelekte bonen toe en laat de chili ca. 15 minuten afgedekt zachtjes stoven.

Hak de peterselie. Schep de chili op de borden, besprenkel met limoensap naar smaak. Bestrooi met peterselie en een lepel Blue Band Finesse voor verrijken.

Serveertip

Wat heel veel mensen vaak vergeten is juist een absolute must voor een lekkere chili, want chili maak je helemaal af met een lepel creme fraiche (BB Finesse voor verrijken), limoensap, versgehakte koriander of peterselie.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

meatteam avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten