1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Karbonade met uien-barbecuesaus

Karbonade met uien-barbecuesaus

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2004

Ingrediënten 4 personen


2 uien, in ringen==2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)==1 teentje knoflook, gesnipperd==3 cm verse gemberwortel, fijngeraspt==versgemalen peper==zout==1 dl Calve barbecuesaus==4 schouderkarbonades.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de uien met 1 1/2 el water, de helft van de olie, de knoflook, de gemberwortel en peper en zout naar smaak al omscheppend 5 min. op een halfhoog vuur zonder dat ze bakken.
Neem de pan van het vuur en roer de barbecuesaus erdoor en zet de saus in de koelkast.
Bestrijk de karbonades met olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verpak ze elk in een stuk aluminiumfolie en laat ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in ? 10 min. helemaal gaar worden.
Verwijder het folie en laat ze op het rooster van de barbecue, om en om, mooi bruin roosteren. Serveer met de saus.
(bron: C1000)

Serveertip

's zomers vooral lekker met aardappelsalade en doperwtjes.
's winters lekker met aardappelpuree en spercieboontjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pazablipo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pazablipo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top