1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Soep
  5. Soep van langoustines

Soep van langoustines

Door: reve51

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-08-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kg. langoustines, gekneusd, in stukken12 gave, gepelde langoustinestaartjes, gaar
1 eetl. olijfolie5 tenen knoflook in grove stukken1 venkelschil1 prei met groen,
in stukken1 ui, in stukken5 tomaten, in stukjes2 takjes tijm8 dl. water
2 dl. visfond2 eetl. brandy4 eetl. lobbig geklopte slagroomzout



Een heerlijke, pittige soep van Franse afkomst.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de langoustinestukken aan in de olijfolie en bak ze in circa 7 minuten goed bruin.
Voeg de groenten en kruiden toe en bak 5 minuten.Blus het af met de brandy, water en
visfond.

Bereidingswijze

Laat de soep gedurende 45 minuten trekken en zeef dan de fond.Pers de sappen goed uit de
langoustinestukken.Breng de soep op smaak met wat zout.

Serveertip

Serveer de soep met de langoustinestaartjes en de geslagen room.Eet smakelijk !Bron: Eurokookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top