1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaanse keuken
  4. Bulgogi (geroosterd vlees) uit Korea II

Bulgogi (geroosterd vlees) uit Korea II

Door: inge1956

  • Koreaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2004

Ingrediënten


500 gram kippenborstjes, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 4 eetlepels fijngesnipperde prei of bieslook, 2 theelepels fijngesnipperde knoflook, Een stukje geraspte gemberwortel, 1 eetlepel sesamzaadjes, 4 eetlepels kikoman (japanse ketjap), beetje sesamolie.


Verder heb je nodig


BBQ


Dit gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Zeer geschikt is dan rosbief.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kippenvlees in dunne repen en haal ze door de suiker. Roer de overige ingredienten door elkaar, behalve de sesamolie.

Bereidingswijze

Marineer het vlees 10 minuten. Voeg dan de sesamolie toe. Rooster dit op een BBQ.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top