1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chili Con Carne in een broodkopje geserveerd

Chili Con Carne in een broodkopje geserveerd

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2004

Ingrediënten 6 personen


VOOR DE CHILI 2 uien gesnipperd 3 teentjes knoflook, uit de knijper 100 gr doorregen spek in kleine blokjes 4 el olijfolie 600 gr gehakt, half om half 1 grote cayennepeper 1 tl komijn, gemalen 1 1/2 tl paprikapoeder , zoet 3 tl suiker 3 el tomatenpuree 2 groene paprika's, in kleine blokjes 2 blikjes (800gr) tomaten in stukjes 1 blikje (300gr) mais afgegoten 1 blikje (300gr) kidneybonen, afgegoten. VOOR 6 BROODKOPJES A 250 gr 600 gr roggebloem 300 gr tarwebloem 5 dl water (kamertemperatuur) 80 gr zuurdesem 1 1/2 blokje verse gist 90 gr zout.


Verder heb je nodig


Bakpapier voor de pakplaat.


Echt een plaatje om te zien. GEWELDIG om dit te serveren. Het is de tijd er nog wel niet. Waarom de overbekende Chili niet eens in een heel bijzonder vorm serveren . In een kopje van brooddeeg TOP

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olijfolie en doe de uien, knoflook en de blokjes spek erin en laat het geheel zachtjes sudderen tot de uien glazig zijn. Voeg het gehakt toe en braad het kort maar flink aan. Ontpit intussen de cayennepeper en hak hem fijn. Doe ook d komijn, het paprikapoeder, de suiker en tomaten puree in de pan. Braad dit al roerende ongeveer 1 minuut mee. Doe de paprika samen met de tomaten uit blik, de mais en de boen in d pan. Doe het deksel op de pan, maar laat aan een kant een kleine opening, zodat het vocht in de tomaten kan verdampen Laat de chili op een kleine vlam 1-2 uur koken. Maak intussen de broodkopjes. Verwerk de ingredienten tot een deeg zoals beschreven het basisrecept van roggebrood. DUS: Zeef het meel op het werkblad. Maak in het midden een kuiltje en doe het in het water, de zuurdesum, gist en zout erin. Vermeng het geheel met de vingers. Kneed het deeg ongeveer 5 tot 6 minuten. Het deeg wordt nogal plakkerig e daarom moet u het steeds weer met een mes van het werkblad schrapen.. Voeg vervolgens aan het deeg, iets meel toe en kneed het nog een paar keer door. Maak er met uw handpalmen een bal van. Leg het deeg in een kom en dek deze met een theedoek af. Laat het nog ongeveer een half uur bij gemiddelde temperatuur (23-27 graden) rijzen. Laat het deeg nog in een met een theedoek afgedekte kom 30 minuten rusten op een gelijkmatige plek. Snijd het deeg daarna in 6 gelijke stukken en kneed deze nogmaals stevig door.

Bereidingswijze

Druk ze plat en laat ze op een afgedekte bakplaat nog eens 10 minuten rusten Neem van elk stukje ongeveer 3 duimgrote delen weg en snijd met de schaar 3 parallelle diepe inkervingen in het deeg. Trek deze inkerving iets uit elkaar en doen in elke holte en van de drie duimgrote deegstukjes, Druk de holtes weer dicht, Laat de broodkopjes nog eens onder een theedoek op de bakplaat 25 minuten op een gelijkmatige warme plek rusten. Verwarm ondertussen de oen voor op 220 graden (hete lucht 190 graden). Zet een schaaltje met heet water in de oven, voor de juiste vochtigheidsgraad. Bestrijk de broodkopjes met water voor ze in de oven zet en bak ze 40 minuten. Haal de gebakken broodkopjes uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd vervolgend het deksel eraf, neem het binnenste weg en vul ze met de chili. Serveer warm



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top