Pannekoeken a la minute
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 29-07-2004
Deze pannekoeken smaken overheerlijk.Mijn jongst vind dat mama de beste pannekoeken van de wereld maakt!!!!!!!
Ingrediënten 2 personen
125 gram bloem,50 gram suiker,een snuifje kaneel(als je wil)een snuifje bakpoeder,2 eieren e, 1/4 liter melk...Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 443,66 kcal |
Koolhydraten | 75,38 g |
Eiwitten | 18,28 g |
Vetten | 7,12 g |
Benodigdheden
Koekenpan,mixer...Voorbereiding
Bereidingswijze
Voeg bij de gezeefde bloem,suiker,kaneel en bakpoeder.Mengen,daarna voeg je 2 eierdooiers toe.Breek alles met de lauwe melk.
Spatel daarna het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de massa...
Daarna bakken in de koekepan...
Serveertip
strooi bloemsuiker over de pannekoeken...
Ook lekker met een bolletje ijs,of zelfgemaakte fruitsalade.
Smakelijk!!!!
Laatste reacties
We hebben genoten van deze heerlijk, luchtige pannenkoeken! Ze smaken het beste met alleen poedersuiker (beter dan stroop ofzo). Volgende keer doe ik er ook appelschijfjes in, dat smaakt vast heerlijk bij de kaneel. Dank je!
Ik heb geen bakmeel of bakpoeder gebruikt, maar goede kwaliteit "plain flour" gezeeft. Ik had iets meer bloem gebruikt en verhoudingen alsvolgt: 200gram bloem, 3 ei-dooiers, 450ml melk, paar dikke eetlepels basterdsuiker. De pannekoeken waren een succes volgens mijn vietnamese gasten en ook zelf vond ik ze heerlijk. Een grote pannekoek en de vietnamesen zaten al vol :-)
smaakte echt heel goed, had half bloem half zelfrijzend bakmeel, maar waren supermooie pannenkoeken!
Hallo,morgen maak ik pannekoeken klaar,en voila,k'heb al een lekker receptje!!!Bedankt!!! Groetjes, Pris
Hallo Lutteput, Had ontzettend zin in pannekoeken vanavond...dus smulweb opgezocht. Ik zit nu echt te smullen :-) Lekker, makkelijk, goedkoop ... Thanks !!
hey lut, ik heb onder mn vakantie in duitsland je recept meegenomen, en werkelijk , we hebben er met zn alle van genoten, het was overheerlijk.....merci voor het recept!!!! Elke
Hallo Lut,ben even op je pagina aan het snuffelen geweest en heb je heerlijk recept mee genomen. Heel hartelijk dank. Groetjes en liefs Anita.