Barbecue, spareribs uit VS

  • Amerikaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2004

Dit is de manier hoe mijn nicht uit Amerika de vlees maakt. Heerlijk is dit, voor mij de lekkerste sparerib recept.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie, 2 middelgrote uien (fijngehakt), klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels witte azijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel tijm, 1-2 teentjes knoflook (fijngehakt), 4 eetlepels honing, 8 eetlepels vleesbouillon, 8 eetlepels Worsestershiresaus, 1 theelepels mosterd, eventueel sambal, 2 kilo krabbetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ (liefst houtskool)

Voorbereiding

Verwarm de zonnebloemolie in een zware koekepan. Fruit hierin de uien en voeg iets later de knoflook hier aantoe. Meng tomatenpuree met azijn en voeg diet toe aan het mengsel. Voeg hierbij zout, tijm, honing, Worcestershiresaus, mosterd en bouillon, eventueel sambal toevoegen. Laat dit 15 minuten doorsudderen.

Bereidingswijze

BBQ het vlees bijna gaar en wrijf ze dan met de saus de hele tijd in tot het vlees gaar is. De vlees moet aan beiden kanten goed ingewreven zijn.

Serveertip

Heerlijk met gepofte aardappelen in de oven en een Cotes du Rhone Village Rasteau.

Laatste reacties

foxxyv avatar
foxxyv 05-07-2005

Lijkt me heerlijk , ik neem het recept mee !!

sonja-bbq avatar
sonja-bbq 19-06-2005

Deze neem ik mee Groetjes, Sonja

hobbykok34 avatar
hobbykok34 29-08-2004

Klinkt erg lekker. Ga ik proberen, maar denk ik dat ik ze maar in de oven doe. Gr Irma

luttepetut avatar
luttepetut 09-08-2004

Morgen maak ik spareribs voor mijn man.Heb het favoriet gezet.Met extra sambal!!!!!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten