Kipfilet met pesto en zongedroogde tomaten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-07-2004

Kipfilets met pesto en zongedroogde tomaten

Deel dit recept

Ingrediënten
5 kipfilets, 100gr verse roomkaas, 10 zongedroogde tomaten op olie, 3 eetl. pesto uit een potje, zout en peper, 5 grote plakken rauwe ham, 50 gr braadboter

Voor de saus;
1 ui, 1 teentje knoflook, 5 zongedroogde tomaten, mespunt gedroogde tijm, 3 eetl. tomatenpuree, 2dl koksroom, 1 eetl citroensap of azijn, 2 theel. suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Leg de kipfilets een voor een tussen 2 velletjes gladfolie en sla ze met de bodem van een steelpan tot ze 2x zo groot zijn. Doe de roomkaas in een kom en roer er de uitgelekte en kleingesneden zongedroogde tomaten en de pesto door. Leg de kipfilets met de kant waat het vel heeft gezeten naar beneden op het werkvlak, bestrooi ze met wat zout en peper en bestrijk ze met het roomkaasmengsel. Rol ze op en verpak elke filet in een plak ham. Snipper de ui en de knoflook voor de saus en snijd de uitgelekte tomaten klein. Schep 2 eetl. van de olie van de toamten in de koekenpan en fruit de ui omscheppend glazig. Laat de knoflook, de zongedroogde tomaten, de tijm en de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de koksroom toe en breng op smak met het citroensap of de azijn, de suiker en wat zout en peper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de verpakte kipfiletrolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Giet een scheutje water in de schaal en zet de kipfilets afgedekt 20minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze in de uitgeschakelde oven 10 minuten rusten. Neem de kipfilets uit de oven en roer het vocht uit de ovenschaal door de saus. Serveer de schuin doorgesneden kipfilets met de saus

Serveertip

Geef er rijst of brood bij

Laatste reacties

sueenwiets avatar
sueenwiets 13-07-2012

Lijkt mij ook echt heerlijk, deze zal ik zondag eens proberen!

mama66 avatar
mama66 27-08-2004

dit ga ik uitproberen lijkt me heel lekker groetjes annick

inge1956 avatar
inge1956 30-07-2004

Heerlijk lijkt me dit. Daarom bookmark ik het. Groetjes Inge

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten