1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Lemon curd
  5. Lemon curd

Lemon curd

Door: zomerlady

  • Engels,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2004

Ingrediënten


4 citroenen--
4 eieren--
100 gr roomboter--
500 gr suiker


Verder heb je nodig


2 potten schoonmaken in soda of zout, daarna uitkoken, klaarzetten op het aanrecht.


2 potten van 450 gram

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Citroenen wassen en de schil raspen en daarna uitpersen.
Boter zacht laten worden en wat afkoelen.
Eieren klutsen.
Au bain marie verwarmen, suiker toevoegen, citroenrasp en sap toevoegen en als laatste de boter toevoegen.
Blijven roeren tot de gelei steeds dikker wordt (duurt zeker 10 minuten!).
Let op! De gelei mag niet koken!

Bereidingswijze

Als de gelei een mooi glad gebonden geheel is in de potten doen en de deksel erop doen.
5 minuten op de kop laten staan, daarna mag de pot rechtopgezet worden en verder af laten koelen.
In de koelkast bewaren.
Gesloten is de lemon curd ongeveer 6 weken houdbaar in de koelkast.

Serveertip

Geopend beperkt houdbaar (ongeveer drie weken) mits goed gekoeld.Ontzettend lekker bij scones.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zomerlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top