Braziliaanse saucijzenbroodjes

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deze empanadas uit Brazilie lijke op onze saucijzenbroodjes; alleen de vulling verschilt veel; ze worden geserveerd als lunchgerecht of voor de avondmaaltijd; ook als hartig hapje tussendoor !
Dit recept is goed voor 10 a 12 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
-circa 200 g diepvriesbladerdeeg
-2 eieren (hardgekookt)
-50 g doorregen spek (in kleine dobbelsteentjes)
-1 grote ui (fijn gesnipperd)
-1 el boter
-200 g mager rundergehakt
-zout en peper
-gemalen kruidnagel
-paprikapoeder
-12 gevulde olijven
-5 el rozijnen
-1 ei om te bestrijken
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-het bladerdeeg volgens voorschrift ontdooien

Bereidingswijze

-fruit de ui glazig in de boter en voeg het gehakt toe en even laten doorbakken
-pittig kruiden met al de kruiden
-voeg nu 4 el water toe, om het vlees sappig te houden
-snij de eieren en olijven in grove stukjes en voeg met de gewassen rozijnen toe
-rol het bladerdeeg uit tot 1 lap van 45 x 16 cm en snij over de lengte doormidden
-het vleesmengsel op de lappen aan een kant over de lengte schikken, de kantjes vrijlaten en met water bestrijken
-de andere kant er overheen klappen en goed aandrukken
-per strook in 5 of 6 stukken snijden
-bij de opengesneden kantjes het vulsel wat terug duwen, met water insmeren en dichtplakken
-leg de 'empanadas' op een omgespoeld bakblik
-klop het ei los en bestrijk de empanadas hiermee
-schuif in de hete oven van 220?C gedurende circa 20 min tot ze mooi goudbruin zijn gebakken

Serveertip

*geef er een tomatensaus en een gemengde sla bij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten