Braziliaanse saucijzenbroodjes
- Braziliaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Deze empanadas uit Brazilie lijke op onze saucijzenbroodjes; alleen de vulling verschilt veel; ze worden geserveerd als lunchgerecht of voor de avondmaaltijd; ook als hartig hapje tussendoor !
Dit recept is goed voor 10 a 12 stuks
Ingrediënten
-circa 200 g diepvriesbladerdeeg-2 eieren (hardgekookt)
-50 g doorregen spek (in kleine dobbelsteentjes)
-1 grote ui (fijn gesnipperd)
-1 el boter
-200 g mager rundergehakt
-zout en peper
-gemalen kruidnagel
-paprikapoeder
-12 gevulde olijven
-5 el rozijnen
-1 ei om te bestrijken
Voorbereiding
-het bladerdeeg volgens voorschrift ontdooien
Bereidingswijze
-fruit de ui glazig in de boter en voeg het gehakt toe en even laten doorbakken
-pittig kruiden met al de kruiden
-voeg nu 4 el water toe, om het vlees sappig te houden
-snij de eieren en olijven in grove stukjes en voeg met de gewassen rozijnen toe
-rol het bladerdeeg uit tot 1 lap van 45 x 16 cm en snij over de lengte doormidden
-het vleesmengsel op de lappen aan een kant over de lengte schikken, de kantjes vrijlaten en met water bestrijken
-de andere kant er overheen klappen en goed aandrukken
-per strook in 5 of 6 stukken snijden
-bij de opengesneden kantjes het vulsel wat terug duwen, met water insmeren en dichtplakken
-leg de 'empanadas' op een omgespoeld bakblik
-klop het ei los en bestrijk de empanadas hiermee
-schuif in de hete oven van 220?C gedurende circa 20 min tot ze mooi goudbruin zijn gebakken
Serveertip
*geef er een tomatensaus en een gemengde sla bij