1. Home
  2. Recepten
  3. Huttenkase
  4. Hartige tompouce met kaascreme.

Hartige tompouce met kaascreme.

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-07-2004

Ingrediënten 4 personen


3 plakjes bladerdeeg, ontdooit,
4 eetl. huttenkase,
4 eetl. volle yoghurt,
100 gr. roquefort,
vers gemalen peper,
150 gr. zachte geitenkaas,
1/2 paprika, heel fijn gesneden,
1 teentje knoflook, geperst,
1 dl. creme fraiche, losgeklopt,
2 eetl. pistachenoten, grof gehakt,


Verder heb je nodig


Ingevette bakplaat.


Hartige tompouce met kaascreme.
Hartige tompouce met kaascreme.

Een verrassend hartig dessert van gestapelde deeglaagjes gevuld met blauwe kaas en geitenkaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

(Kan een dag van tevoren)Oven voorverwarmen op 200 gr.
Deegplakjes halveren, op bakplaat leggen en met een vork inprikken.
Deeg in het midden van de oven ong. 20 min. bakken.
Laten afkoelen. Deegplakje in 2 lagen snijden en tot gebruik luchtdicht bewaren.
Roquefortcreme: huttenkase, 2 eetl yoghurt, roquefort en peper glad roeren.
Geitenkaascreme: geitenkaas, paprika, knoflook, 2 eetl. yoghurt en peper mengen.
Kaascremes afgedekt in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

Kaascreme op kamertemperatuur laten komen.
Elke kaascreme over 4 deegplakjes verdelen.
4 x deegplakje met roquefortcreme op deegplakje met
geitenkaascreme leggen en afdekken met een leeg deegplakje.
Garneren met een toefje creme fraiche en pistachenoten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk met een glaasje port.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tehoho


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tehoho
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top