Eierpochetjes a la Reggiano

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Een heerlijk eiergerechetje voor bij de lunch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren] 1 eierdooier] 55 gr,boter] 1 dl.
melk] 4 el.bloem,parmazaanse kaas] 4 dunne
plakjes rauwe ham] 2?dl.tomatensaus] zout]
enkele takjes peterselie]
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan 160?C.4 ondiepe kommetjes,

Voorbereiding

Doe de eierdooier met enkele korrels zout bij de bloem.Schenk hierbij langzaam en al kloppende de melk,zodat een beslagje ontstaat
Zet de kom afgedekt 15-20 min.in de koekast.

Bereidingswijze

Smelt 10 gr.boter in en flesjes/koekenpan,klop het beslag nog even door en voeg,als het heeft gerust en iets dikker is geworden,nog enkele druppels water toe.Bak van het beslag 4 flensjes zonder dat
daarin kleine gaatjes voorkomen.Bestrijk een
flensje direkt uit de pan op het bord dun met boter en strooi er tot 2 vingers breedtes van de rand 1 el.kaas op.Leg dat flensje in het kommetje en leg er een plakje ham in,herhaal dit met de 3 anderen.Verwarm de inhoud van de frituurpan.Breek een ei in elk kommetje en sla de ham als die uitsteekt
over de flensjes voorzichtig terug over het ei.Neem over het kommetje uitstekende randje van het flensje bijeen en bind het met een draadje net dicht.Prepareer zo de vier pakketjes.Verwarm de tomatensaus langzaam op.
Breng een pakketje voorzichtig uit het kommetje over op een schuimspaan en laat het
pakketje in de frituurpan goudgeel bakken,
waarbij het daarin verpakte eiwit net zal stollen,terwijl de eierdooier vloeibaar blijft.Laat overtollig frituurvet boven de pan uitlekken en daarna door het keukenpapier
opnemen.Bak op deze wijze ook de andere pakketjes.

Serveertip

Serveer het gerecht op een servetje op een schaaltje,geganeerd met de takjes peterselie.
en serveer er de saus apart bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gvdweerd avatar
gvdweerd

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten