Surinaamse bami
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten
1 madam jeanette(zonder zaadjes,fijngesneden),Faja-lobie Bami(toko),10 el olie,2 takken selderij,2 tl tomatenpuree,500 gr spagetti,250 gr kipfilet(in reepjes)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2983,25 kcal |
Koolhydraten | 365,31 g |
Eiwitten | 121,11 g |
Vetten | 112,11 g |
Voorbereiding
Spagetti volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Bereidingswijze
Olie verhitten,kipreepjes op hoog vuur bruinbakken.6 el Faja-lobie bami(roerbakmix),tomatenpuree,peper en selderij hieraan toevoegen enenkele minuten roerbakken.De spagetti erbij en het geheel ,onder voortdurend omscheppen,10 minuten op laag vuur opbakken.
Serveertip
met surinaamse kip (zie recept op mijn pagina),en zoet-zure komkommer(zie recept op mijn pagina)