1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Gele rijst

Gele rijst

Door: suikerspinn

  • Indonesisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-07-2004

Ingrediënten 4 personen


* 400 gr. droogkokende rijst, * 1 spriet sereh of 1/2 theel poeder,
* 6 dl. dunnen santen, * 1 djeruk perut blaadje,
* zout, * 2 theel. koenjit.



Nasi Koening

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet alle voorbereide ingredienten klaar. Was de rijst. Breng de santen met de overige ingredienten aan de kook en roer de rijst erdoor. Laat de rijst in ongeveer 25 min. zachtjes gaarkoken. Maak de korrels los met een vork. Verwijder de djeruk perut.

Serveertip

Serveer nasi koening in plaats van gewone witte rijst, of maak er een apart gerecht van door hem te garneren met plakjes komkommer, frikadellen, gebakken uitjes en partjes hardgekookt ei.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suikerspinn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top