1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Gekruide rijst

Gekruide rijst

  • Indonesisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-07-2004

Ingrediënten 4 personen


* 250 gr. rijst, * 1 mespuntje kaneel,
* 4 eetl. olie, * 3 teentjes knoflook,
* 3 uien, * 3 kruidnagels,
* klein stukje djahe, * zout,
* 1 mespuntje nootmuskaat, * zwarte peper.



Nasi Keboeli

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze klein. Pers de knoflook. Schij de djahe en hak ze fijn. Spoel de rijst in een zeef goed uit onder stromend koud water. Doe de rijst in een pan en voeg er 1/2 l. water aan toe. Verhit de olie in een pan en fruit hierin voortdurend omscheppend de uien en het knoflook circa 3 min. Voeg de kruidnagels, de djahe en de nootmuskaat toe en fruit alles nog 2 in. Voeg het gefruite mengsel aan de rijst toe en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de rijst in circa 20 min. zachtjes gaar en bijna droog koken. Haal de pan van de hittebron, neem het deksel van de pan en laat de rijst enkele min. droog dampen. Breng de rijst op smaak met de kaneel en wat zout en peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suikerspinn


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suikerspinn
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top