1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Gekruide tartaar

Gekruide tartaar

  • Indonesisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-07-2004

Ingrediënten 4 personen


* 200 gr. tartaar, * 2 theel. sambal manis,
* 2 uien, * 1 eetl. patis,
* 2 teentjes knoflook, * 2 theel. asem,
* 2 kemirinoten, * 1/10 blok santen,
* 1 theel. laos, * olie.



Moendoe-Moendoe

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Pof de kemirinoten in een droge koekepan. Wrijf de ui, de knoflook, de kemiries, de sambal, de laos en de petis fijn in de vijzel. Fruit deze in wat hete olie aan, zet het vuur wat lager en laat de kruiden onder goed roeren nog enkele minuten sudderen. Voeg de tartaar toe en laat deze rul bakken. Roer alles steeds goed om. Doe vervolgens de asem erbij. Voeg 3 eetlpels water toe. Los de santen op in dit gerecht.

Serveertip

De moendoe-moendoe serveert U als bijgerecht en roert U door gebakken of witte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suikerspinn


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suikerspinn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top