1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Sushi
  6. Sushi van aardappel, kokos, tonijn en komkommer

Sushi van aardappel, kokos, tonijn en komkommer

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2004

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote bloemige aardappelen
1 ei
zout en peper
1/2 busseltje koriander
4 el kokosmelk
300 g verse tonijn
1 komkommer
0.5 busseltje munt
3 el mayonaise
1 tl wasabi (in tube)
4 norivellen



En wasabimayonaise; Traditionele Japanse sushi?s worden gemaakt op basis van rijst. Oosters hoofdgerecht; bereidingstijd:(Kooktijd aardappelen: 10 min Bereidingstijd: 15 min )= 25 minuten; 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen (kan ook in de microgolf) en maak er een vaste puree van met het eigeel en de kokosmelk. Snijd de tonijn en komkommer in blokjes. Pluk de koriander en munt. Meng de mayonaise en de wasabi. Rol een norivel open en bestrijk het voor 2/3 met puree. Leg in het midden van het norivel enkele blokjes tonijn en komkommer en een paar blaadjes munt en koriander. Maak je vingers een beetje nat en wrijf even over het uiteinde van het norivel. Rol het norivel dicht en druk het goed aan. Dankzij het water blijft de sushirol goed dichtplakken. Snijd er sushi?s van met een dikte van ongeveer 2 cm. Schik ze op een bord en druppel er een beetje wasabimayonaise naast.

Serveertip

Tip:
Als je de sushirol heel even in de diepvries legt en een warm mes gebruikt, kan je mooie sushi?s snijden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top