Courgettetaart
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 courgettes (? 450 g)40 g boter
1 kleine ui, gesnipperd
1 takje rozemarijn
peper, zout
6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
3 scharreleieren (M)
1 1/2 dl creme fraiche
4 el belegen kaas, fijngeraspt
Bereidingswijze
Was de courgettes en snijd ze in blokjes. Smelt de boter in een ruime pan en schep er de courgette met de ui, de rozemarijn en peper en zout naar smaak door. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de courgette 5 min. met de deksel op de pan zachtjes koken.
Bekleed intussen een lage ingevette taartvorm met het deeg. Klop de eieren met de creme fraiche los.
Verwijder het takje rozemarijn en schep de courgettes door het eimengsel. Breng het mengsel op smaak met peper en schenk het in de vorm.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 ?C) in ? 30 min. goudgeel en gaar. Serveer de taart warm. Lekker bij entrecote en met geroosterde tomaten.
Bron
C1000