1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenlevertjes
  6. Kippenlevertjes in roomsaus

Kippenlevertjes in roomsaus

Door: undercoverengeltje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2004

Ingrediënten 4 personen


750 Gram kippenlevertjes, 1 grote ui, maizena, koude melk, peper, kruidenbouillonpoeder (2 a 3 theelepeltjes), 1 (a 2)theelepel(s) chilipoeder, 2 a 3 theelepls knoflookpoeder, 1 bekertje creme fraiche, 1/4 liter slagroom, 50 gram Blue Band, 2 bosuitjes in hele dunne reepjes gesneden


Verder heb je nodig


Pan met sla- of sojaolie om te frituren, hapjespan met Tefallaag, snijplank, scherp mes


Kippenlevertjes in roomsaus, een klein beetje pittig recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Levertjes met koud water afspoelen en goed uit laten lekken, uien en bosuitje snijden.
De kippenlevertjes half tot driekwart gaar frituren.( LET OP!!!! Dit spettert soms heel erg!!!!!!!)

Bereidingswijze

Ui fruiten in de boter, de levertjes heel even meebakken tot ze weer goed warm zijn
(eventueel 1 doosje champignons nu meebakken) en ondertussen al de kruiden erbij doen, gas laag zetten en de room en creme fraiche erdoor roeren. Goed warm maken, maar mag niet meer koken!!! Constant blijven roeren Is de saus te dun naar je smaak, een beetje maizena met de koude melk aanmaken en erdoor roeren en 1 minuutje aan de kook houden op laag pitje. Nu de bosui erdoor roeren en het gerecht gelijk van het vuur halen.

Serveertip

Lekker bij geroosterd brood/ stokbrood.
Ook lekker met gebakken aardappeltjes en sla



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van undercoverengeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top