1. Home
  2. Recepten
  3. Schotse keuken
  4. schots ontbijt

schots ontbijt

Door: feestenie

  • Schots, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2004

Ingrediënten 2 personen


4 eieren - 4 geroosterde boterhammen - 2 tomaten - 4 kleine braadworstjes - klein blikje witte bonen in tomatensaus - 4 plakken bakbacon - half bakje champignons - 2 aardappelkantjes (soort rosti) - 2 plakjes bloedworst(black pudding)


Verder heb je nodig


Koekenpan


Nog uitgebreider dan een engels ontbijt!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Op tafel zetten: cornflakes of Weetabix als "voorafje", toast, marmelade, jam, boter en een kan melk. Glaasje jus d'orange en een flinke pot thee

Bereidingswijze

Aardappelkantjes, worstjes, champignons, bacon en bloedworst bakken in wat boterin een grote Koekenpan. Over twee warme borden verdelen, in de hete pan de tomaten even bakken, op de borden leggen.Witte bonen in een pannetje verwarmen en over de borden verdelen. Dan 4 spiegeleieren bakken en op de geroosterde boterhammen op de borden leggen. Of roereieren maken of per persoon 2 eitjes koken. Serveren.

Serveertip

Je begint dit ontbij met een glaasje jus d'orange. Dan neem je cereals, cornflakes dus of iets dergelijks. Of een kom havermout. Als tweede gang het warme "cooked breakfast", daarbij veel thee en toast met marmelade of jam als je dan nog trek hebt. Er wordt ook Haggis bij gegeten, lang zo vies niet als wordt gedacht, een frikandel bevat dezelfde ingredienten! Haggis smaakt een beetje naar lever en wordt dan geserveerd naast alle andere gebakken dingetjes. Je kan de lunch rustig overslaan, tot een uur of 4 's middags zit je vol!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van feestenie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top