Gemberkoek

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-07-2004

Deel dit recept

Ingrediënten

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel

  • zout

  • 2 theelepels gemberpoeder

  • 1 theelepel kaneel

  • 125 gr bruine basterdsuiker

  • 175 gr boter of margarine

  • 4 afgestreken lepels stroop

  • 1 lepel gembersiroop
  • 2 eieren

  • melk

  • enkele stukjes gember
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm 20 x 10 cm

Voorbereiding

Zeef het bakmeel met wat zout, het gemberpoeder en de kaneel en roer de bruine basterdsuiker erdoor. Roer in een andere kom de boter of margarine zacht. Roer de stroop en de gemberstroop erdoor. Voeg een voor een de eieren toe en klop deze telkens er goed door. Het deeg moet vrij dik zijn, maar mag nog net niet van de lepel lopen. Roer tot slot de kleingesneden gember erdoor.

Bereidingswijze

Doe het deeg in de vorm en plaats deze onder in een matige warme oven (160 graden Celsius of 325 graden Fahrenheit). Bak de koek gaar in 1 1/4 uura 1 1/2 uur. Prik erin met een breinaald om te zien of het deeg gaar is; deze moet er weer droog uitkomen.

Serveertip

Laat de gemberkoek afkoelen op een taartrooster.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten