Traditioneel Sambal Goreng Buncis (Boontjes)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-07-2004

Nog steeds een van mijn favoriete groentenschotel van m'n kindertijd (moeders recept)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram Verse Sperciebonen , 50 gram Petehbonen en of Garnaaltjes (optioneel) , 3 Sjalotjes of 1 Ui of 6 Brambang , 1x2 cm Laos (schuin snijden) , 4 knoflook , 1 Laurierblad , 2 Rode Peper (Rode Lombok) of 1 eetlepel sambal oelek (optioneel, hoeveelheid naar wens), ? kop water , 1/10 santanblok ; ?x? cm Trasi (optioneel) ; 2 Kemirinoten (optioneel) ; ? Bouillonblokje ; 2 eetlepels olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Boontjes en Lombok schuin en dun snijden. Kemirinoten en trasi fijnmalen. Sjalotjes en knoflook fijnsnijden. Laos platdrukken

Bereidingswijze

Sjalotjes, knoflook, laos, laurierblad en fijngemalen kemirinoten en trasi fruiten in hete olie. Fruit petehbonen en garnalen mee. Voeg bonen en lombok toe goed omscheppen. Voeg water, santan en bouillon toe. Op laag vuur bonen gaar laten sudderen (bijvoorkeur deksel op, anders wat extra water toevoegen).

Laatste reacties

veldmuis8 avatar
veldmuis8 27-04-2009

ik neem hem van je mee, bedankt, groetjes Heidy

lafyathan avatar
lafyathan 14-02-2008

Ik heb deze mee genomen bedankt, Groetjes Lizanne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten