1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stamppot met witlof, brie en amandel

Stamppot met witlof, brie en amandel

Door: martientje1981

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2004

Ingrediënten 2 personen


* zout * peper * 3-4 aardappels, geschild, in stukken * 1/2 dl warme melk * 175 gram brie, korst verwijderd, in stukjes * 300 gram witlof, in dunne reepjes * nootmuskaat * 50 gram geschaafde amandelen * 1-2 eetlepels fijngesneden peterselie *


Verder heb je nodig


* 2 eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet * mes * Snijplank * lepel * maatbeker * weegschaal * pan * stamper *


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook in een pan met een bodempje water en zout de aardappels in ? 15 minuten zacht en gaar. Giet het overtollige vocht van de aardappels. Stamp de aardappels fijn tot een stevige puree, voeg voor de smeuigheid de warme melk toe. Roer de brie en de witlof erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Verdeel de stamppot over de schaaltjes en bestrooi met de amandelschaafsel. Laat de stamppot in het midden van de oven in ? 10 minuten goudbruin kleuren. Bestrooi met de peterselie.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martientje1981
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top