1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stamppot van 2 selderies

Stamppot van 2 selderies

Door: martientje1981

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2004

Ingrediënten 2 personen


* zou * peper * 1/2 selderijknol (? 300 gram), geschild, in stukken, blad fijngesneden * 1 kleine prei, het wit in stukken, het geelgroen in dunne reepjes * 1 eetlepel pijnboompitten * 2 eetlepels olijfolie * 1 teen knoflook, fijngesneden * 2-3 stengels bleekselderij, geschild, in dunne reepjes * 1/2-1 rode peper, zaad verwijder, in dunne reepjes * 300 gram komijnen- of fenegriekkaas, in kleine blokjes *


Verder heb je nodig


* mes * Snijplank * lepel * weegschaal * pan * stamper * koekenpan * wok *


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook voor de stamppot in een pan met een bodempje water en zout de selderij en de stukken prei in ? 15 minuten zacht en gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge Koekenpan lichtbruin. Verwarm in een wok de olie en bak hierin op laag vuur de knoflook, reepjes prei, bleekselderij en peper in ? 10 minuten zacht. Giet de stamppot af en vang het kookvocht op. Stamp de selderij, meng er de gebakken groente door en voeg voor de smeuigheid eventueel wat kookvocht toe. Roer 250 gram kaasblokjes erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten, selderijblad en de rest van de kaasblokjes. Serveer direct op verwarmde borden.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van martientje1981
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top