natrium-arme zuurkool

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-07-2004

uit eten met plezier van de nierstichting
per portie van 150 gr 3 gr eiwit 0 mg natrium 250 mg kalium
Gewone zuurkool word gemaakt door witte kool in te leggen in zout. Hierdoor word een gistingsproces in werking gezet: bacterien zeten zetmeel en andere koolhydraten uit de kool om in melkzuur. Hierdoor krijgt de kool zijn friszure smaak en het hoge natrium gehalte. vor iedereen die nou juist minder natrium binnen mag krijgen zuurkool zonder zout

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr witte kool, 100 ml azijn, 100 ml water, 5 jeneverbessen, 5 peper korrels, vers gemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kool fijn. Breng het water met de azijn aan de kook voeg de kruiden en de kool toe en laat dit geheel ca 5 min koken. laat de kool met water en azijn afkoelen. druk de kool stevig aan en zet hem in de koelkast. de kool kan na 24 uur worden gegeten maar het is het lekerst als je een dag of 3 wacht.

Serveertip

gebruik i.p.v. gewone azijn witte wijz azijn dit geeft een zachtere smaak. wilt u hem juist wat pitteger gebruik dan kruiden azijn

Laatste reacties

EKarin avatar
EKarin 01-11-2017

Als zuurkool-fan even slikken toen er zoutarm gekookt moest worden. Maar dit smaakt zeer goed.

judithvdb avatar
judithvdb 26-02-2009

Helemaal top. Ik doe matig met zout, omdat ik mij daar lekkerder bij voel, fysiek. Dit recept ga ik snel uitproberen. Hopen dat mijn tafelgenoot het niet merkt! Die doe juist erg kwistig met zout...haha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten