Gamba's met knoflook en witte wijnsaus

  • Spaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-07-2004
  • Gamba's met knoflook en witte wijnsaus

    Gamba's met knoflook en witte wijnsaus

    Gamba's met knoflook en witte wijnsaus

voor mijn tapas colectie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
60 ml olijfolie,8 teentjes knoflook(geperst),1 bosje peterselie(fijngehakt),2 laurierblaadjes,1 of 2 rode chili pepers of spaanse pepers(naar smaak),1,5 kg verse gambas(gepeld maar met het staartstukje eraangelaten),flinke scheut witte wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 356,39 kcal
Koolhydraten 2,21 g
Eiwitten 48,22 g
Vetten 16,66 g

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook 2 minuten op matig vuur.
Voeg de peterselie,de laurier,de chili of spaanse peper en de garnalen toe en bak het geheel 2 minuten op hoog vuur.
Giet de wijn erbij en kook het geheel nog eens 3 minuten tot de gambas gaar zijn en de wijn is ingekookt voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Als bijgerecht/tapa.
natuurlijk met rode spaanse wijn en stokbrood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten