1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Courgettesoep

Courgettesoep

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2004

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes, gesnipperd; 400 gr. courgettes, van zaadlijsten ontdaan en kleingesneden; 1 eetlepel olijfolie; 0,8 ltr kippenbouillon.
Voor de garnering: 2 ovale tomaten, ontveld en van zaadlijsten ontdaan in blokjes; 4 eetl. courgette, van zaadlijsten ontdaan en in blokjes; 1 knoflookteen, gehakt; 2 eetl. basilicum, gesneden; 2 eetl. olijfolie; peper en zout


Verder heb je nodig


Pan


Heel makkelijk en lekker soepje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de sjalot tot deze glazig wordt.
Voeg de courgette toe en bak deze al roerend gedurende 5 min. mee. (let op dat je 4 eetlepels courgette voor de garnering apart houdt).
Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Marineer de ingredienten voor de garnering gedurende minimaal 10 minuten.

Serveertip

De garnering maakt de smaak van de soep zo bijzonder!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jess1972


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jess1972
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top