Vlechtbrood met kaas, salie en uien

  • Frans, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2004

Heb dit recept nog niet uitgeprobeerd maar ga dat zeker doen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 25 gr boter
  • 6 el melk
  • 2 el verse salie of 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 100 gr mozzarella, geraspt
  • 1 el burghul
  • 13 gr gedroogde gist of 55 gr verse gist
  • 1/2 el bruine basterdsuiker
  • 5 dl lauw water
  • 0.75 kg volkorenmeel
  • 1/2 el zout
  • 13 gr zachte margarine
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 230 graden

Bereidingswijze

  • Laat de ui 5 minuten trekken in een pannetje met de boter en melk.
  • Giet de ui af en laat afkoelen
  • Maak het deeg zoals aangegeven in het recept.
  • Kneed er de ui, salie, mosterd en de helft van de kaas door
  • Vorm 3 lange slierten van het deeg en vlecht ze.
  • Druk ze aan de uiteinden stevig tegen elkaar.
  • Plaats het brood op een ingevette bakplaat en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
  • Verwijder de folie, bestrooi het brood met de resterende kaas en de burghul.
  • Verwarm de oven voor op 230?C en bak het brood 15 minuten.
  • Zet de oven op 200?C en bak het brood nog 15 minuten .

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 20-07-2004

Laat je weten hoe het smaakt,ik ben benieuwd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten