1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bitterkoekjes
  5. Bitterkoekjes

Bitterkoekjes

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-07-2004

Ingrediënten


Zie bereidingswijze.



Een recept uit cirva 1930.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Om deze te bereiden zal men nemen: 125 gramzoete en 125 gram bittere amandelen. Deze, gepeld zijnde, in een amandelmolen malen en met eiwit aanroeren. Vervolgens op het vuur 500 gram suiker met 4 eiwitten aanmengen, waarna men er de amandelen mede verbinden zal. Op ouwelbladen, ook op groote volgens keus uitleggen en vluchig bakken. In aandacht houden dat de amandelen die men aanroert goed droog zijn. Moesten zij nat zijn, dan zal men niet gelukken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top