De ultieme Gazpacho

  • Spaans, Soep
  • 20-30 min.
  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden)
3-4 el rode wijn
500 g tomaten, ontveld en in stukken
1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken
1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
2-3 tenen knoflook
50 ml olijfolie
halve rode peper, zonder zaadjes
zout
2-3 el wijn- of sherryazijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 210,48 kcal
Koolhydraten 14,42 g
Eiwitten 3,32 g
Vetten 13,69 g
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer; zeef.

Voorbereiding

Week het brood in de wijn.

Bereidingswijze

Doe het in wijn geweekte brood (of alleen de wijn), de tomaten, komkommer, paprika, peper, knoflook en zout naar smaak in de keukenmachine of een diepe schaal om te pureren met de staafmixer. Voeg de olie en de wijnazijn toe. Proef. Voeg eventueel meer zout en peper of wijnazijn toe (houd er rekening mee dat de smaken nog flink intrekken).
Wrijf de soep door een zeef (niet noodzakelijk, maar heeft mijn voorkeur) en zet een paar uur in de koelkast om door en door koud te worden.

Bron

Culinaria Espana, een uitgave van Konemann

Serveertip

Serveer in kleine kommetjes of glaasjes (teveel gazpacho is niet lekker!). Met eventueel als garnituur: croutons, blokjes tomaat, komkommer, paprika en ui, grof gehakt hardgekookt ei.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

matisse avatar

Doorsturen

Home Recepten