1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paprika
  5. Geroosterde paprika
  6. De ultieme Gazpacho

De ultieme Gazpacho

De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
Test

Test

Test
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
De ultieme Gazpacho
  • Spaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2004

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden)
3-4 el rode wijn
500 g tomaten, ontveld en in stukken
1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken
1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
2-3 tenen knoflook
50 ml olijfolie
halve rode peper, zonder zaadjes
zout
2-3 el wijn- of sherryazijn


Add to JUMBO shopping list

Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer; zeef.

Voorbereiding

Week het brood in de wijn.

Bereidingswijze

Doe het in wijn geweekte brood (of alleen de wijn), de tomaten, komkommer, paprika, peper, knoflook en zout naar smaak in de keukenmachine of een diepe schaal om te pureren met de staafmixer. Voeg de olie en de wijnazijn toe. Proef. Voeg eventueel meer zout en peper of wijnazijn toe (houd er rekening mee dat de smaken nog flink intrekken).
Wrijf de soep door een zeef (niet noodzakelijk, maar heeft mijn voorkeur) en zet een paar uur in de koelkast om door en door koud te worden.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer in kleine kommetjes of glaasjes (teveel gazpacho is niet lekker!). Met eventueel als garnituur: croutons, blokjes tomaat, komkommer, paprika en ui, grof gehakt hardgekookt ei.

Bron

Culinaria Espana, een uitgave van Konemann



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top