De ultieme Gazpacho

  • Spaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2004
  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

  • De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

    De ultieme Gazpacho

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden)
3-4 el rode wijn
500 g tomaten, ontveld en in stukken
1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken
1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken
2-3 tenen knoflook
50 ml olijfolie
halve rode peper, zonder zaadjes
zout
2-3 el wijn- of sherryazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer; zeef.

Voorbereiding

Week het brood in de wijn.

Bereidingswijze

Doe het in wijn geweekte brood (of alleen de wijn), de tomaten, komkommer, paprika, peper, knoflook en zout naar smaak in de keukenmachine of een diepe schaal om te pureren met de staafmixer. Voeg de olie en de wijnazijn toe. Proef. Voeg eventueel meer zout en peper of wijnazijn toe (houd er rekening mee dat de smaken nog flink intrekken).
Wrijf de soep door een zeef (niet noodzakelijk, maar heeft mijn voorkeur) en zet een paar uur in de koelkast om door en door koud te worden.

Bron

Culinaria Espana, een uitgave van Konemann

Serveertip

Serveer in kleine kommetjes of glaasjes (teveel gazpacho is niet lekker!). Met eventueel als garnituur: croutons, blokjes tomaat, komkommer, paprika en ui, grof gehakt hardgekookt ei.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 08-08-2014

Dit lijkt me heel lekker, ik neem je recept mee, dankjewel, Desiree.

mowi avatar
mowi 05-09-2013

Inmiddels een aantal malen gemaakt. Deze gazpacho onderscheidt zich door de gegrilde paprika. Heerlijk.

iLnk avatar
iLnk 01-09-2013

Zalig! Niet de drank gebruikt, wel de boterhammen. Geserveerd in kleine glaasjes met geroosterd stokbrood. Een blijvertje, dank voor het recept!

walter345 avatar
walter345 18-08-2013

Dat brood maar weglaten,inderdaad: het heeft toch al de neiging dik te worden als het even staat. In plaats van alleen sherry /wijnazijn gebruik ik voor de helft Balsamico.

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 29-07-2013

Lekkerlekkerlekker. Dank je!

ellen25 avatar
ellen25 12-07-2010

Lekker receptje zeg, en zo gemaakt. Dank je wel

jenevertje2 avatar
jenevertje2 04-08-2009

Heerlijk! bedankt voor dit mooie recept!

jaani avatar
jaani 24-06-2009

Heerlijke Gazpacho!! Heb het vanavond gemaakt, het is een warme dag vandaag, en het smaakte prima!! Bedankt voor dit recept. Groeten, Jaani

almamarieka avatar
almamarieka 01-11-2008

Ik had nog nooit gazpacho gemaakt, en zelfs nog nooit gegeten. Maar ik heb in kookprogramma``s regelmatig gezien dat ze het maakten. Ik weet dus niet of het smaakt zoals het hoort te smaken, maar ik vind het heerlijk, zelfs nu het geen mooi weer meer isl

metata avatar
metata 27-08-2008

dank voor je recept, ik neem het mee want klinkt heerlijk! tip: op vakantie in mexico kreeg ik in de gazpacho een puree van avocado, pepertjes en limoensap geserveerd. Dat vond ik ook erg lekker! groetjes meta

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten