Lemon-cheesecake

  • Spaans, Banket
  • > 120 min.
  • Lemon-cheesecake

    Lemon-cheesecake

    Lemon-cheesecake

Uit de keuken van tapascafé De Oude Mol. Een heerlijk dessert na een Spaanse (tapas)maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Bodem:
200 g bloem
100 g boter, koud en in stukjes gesneden
1 ei, losgeklopt
100 g suiker
1/2 tl zout
bonen of andere blindbakvulling
Vulling: 500 g volle kwark
2 dl zure room
6 eieren, eiwit gescheiden van eigeel
150 g suiker
citroenschil van 1 citroen, geraspt en fijngesneden
1 zakje vanillesuiker
citroensap van een 1/2 citroen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 347,51 kcal
Koolhydraten 43,71 g
Eiwitten 11,77 g
Vetten 13,67 g

Voorbereiding

Doe de bloem, zout en suiker in een kom en kneed daar de boter doorheen. Voeg als laatste het ei toe. Wikkel het deeg in folie en laat een 1/2 uur rusten in de koelkast. Verdeel het deeg in een springvorm tot halverwege de opstaande rand. Bak de bodem blind een half uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

Meng voor de vulling alle ingredi?nten, behalve de eieren door elkaar. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en meng met een spatel voorzichtig door het kwarkmengsel. Giet de vulling op het deeg en laat het geheel anderhalf uur bakken in een voorverwarmde oven op 150?C.
Laat de taart afkoelen in de oven met de ovendeur open. Zet de taart in de koelkaast om koud te kunnen serveren.

Bron

"Tapas enzo, uit de keuken van café de Oude Mol"

Serveertip

Met espresso of cappuccino!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

matisse avatar
matisse

Doorsturen

Home Recepten