Lemon-cheesecake

  • Spaans, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-07-2004
  • Lemon-cheesecake

    Lemon-cheesecake

    Lemon-cheesecake

Uit de keuken van tapascafé De Oude Mol. Een heerlijk dessert na een Spaanse (tapas)maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Bodem:
200 g bloem
100 g boter, koud en in stukjes gesneden
1 ei, losgeklopt
100 g suiker
1/2 tl zout
bonen of andere blindbakvulling
Vulling: 500 g volle kwark
2 dl zure room
6 eieren, eiwit gescheiden van eigeel
150 g suiker
citroenschil van 1 citroen, geraspt en fijngesneden
1 zakje vanillesuiker
citroensap van een 1/2 citroen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de bloem, zout en suiker in een kom en kneed daar de boter doorheen. Voeg als laatste het ei toe. Wikkel het deeg in folie en laat een 1/2 uur rusten in de koelkast. Verdeel het deeg in een springvorm tot halverwege de opstaande rand. Bak de bodem blind een half uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.

Bereidingswijze

Meng voor de vulling alle ingredi?nten, behalve de eieren door elkaar. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en meng met een spatel voorzichtig door het kwarkmengsel. Giet de vulling op het deeg en laat het geheel anderhalf uur bakken in een voorverwarmde oven op 150?C.
Laat de taart afkoelen in de oven met de ovendeur open. Zet de taart in de koelkaast om koud te kunnen serveren.

Bron

"Tapas enzo, uit de keuken van café de Oude Mol"

Serveertip

Met espresso of cappuccino!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 03-04-2017

dat regeltje is dan uit het recept gevallen... ik ga ervan uit dat de eidooiers eerst geklopt moeten? Het lijkt me verukkelijk dus wil hem ook gauw maken... Groetjes

marya1 avatar
marya1 22-03-2014

de eidooiers gaan door de kwark waar je de citroen zeste room vanillesuiker en citroensap al door hebt gedaan dan de stijf geslagen eiwitten er door spatelen maar als je naar het recept luisterd verteld Pim het zelfde succes er mee groetjes marya

ingii89 avatar
ingii89 22-03-2014

Misschien kan iemand een keer reageren op wat erg gedaan moet worden met de eidooiers? Wat jullie uiteindelijk zelf gedaan hebben? En of dat resultaat goed was? :) Ga de taart vanavond bakken!

Timeloop avatar
Timeloop 24-03-2013

Erg lkkr recept en heb anderen ook blij kunnen maken met het resultaat

margreethh avatar
margreethh 18-03-2013

klinkt lekker, maar wat doe je met de eidooiers? gaan die door het beslag? en er stond : een bodem van biscuitjes?! groetjes, margreeth

maatje58 avatar
maatje58 15-03-2013

Wat is: bonen of andere blindbakvulling?

sjuulie avatar
sjuulie 15-03-2013

`t Water loopt in m`n mond. Dankjewel voor het delen! Groet, Juliette

orphan avatar
orphan 15-03-2013

ziet erg lekker uit ga het zeker een keer maken Groetjes judith

pwiggers avatar
pwiggers 14-04-2005

Ook weer heel lekker. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten