1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Pesto
  5. Amuse van parmaham, aardbeien en pesto

Amuse van parmaham, aardbeien en pesto

  • Frans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-07-2004

Ingrediënten 4 personen


2 plakken parmaham

1 blaadje lollo rosso

2 aardbeien

4 blaadjes basilicum

2 gemarineerde halve artisjok-

hartjes (koeling AH)

1 flinke theel. groene pesto

2 eetl vinaigrette na keuze



Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de lepels op een groot bord klaar. Haal het vetrandje van de ham en snijd de plakken in de lengte door. Prak 1 aardbei in een schaaltje en vermeng met 1 eetl. vinaigrette. Vermeng in een ander schaaltje de pesto met 1 eetl. vinaigrette. Scheur het slablad in mooie stukjes en leg die op de lepels. Daarop een schepje aardbeivinaigrette. Rol reepjes ham losjes op en leg die daarop. En daarop dan een stukje aardbei. Op de andere lepels leg je een basilicumblaadje en daarop de pesto vinaigrette. Daarop weer een rolletje ham en daarop een half artisjokhartje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top