irish stew

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-07-2004

een ierse hoofdmaaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg magere runderbraadlappen

2 flinke uien

2 winterwortelen

3 stelen bleekselderij

3 eetlepels bloem

zout en versgemalen peper

4 eetlepels olie

1 klein blikje tomatenpuree

3/4 l vleesbouillon

1 theelepel gedroogde tijm

2 laurierblaadjes

6 flinke aardappelen

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in niet te kleine blokken.
Snijd uien in halve ringen, de geschraapte winterwortelen in plakjes en de bleekselderij in boogjes.
Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en doe er de blokjes rundvlees bij.
Schud tot de blokjes vlees rondom met gekruide bloem zijn bedekt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor 180 graden celcius.
Verwarm de olie in een grote braadpan die in de oven past en bak de blokjes vlees met niet teveel tegelijk op hoog vuur rondom bruin.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Voeg zonodig een extra scheutje olie toe en laat de ui, de wortel en de bleekselderij omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren.
voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
Voeg de bouillon, de tijm en de laurier toe en breng aan de kook.
Schep er de vleesblokjes door en zet met het deksel op de pan 1 uur in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen de geschilde aardappelen in blokjes van circa 3 x 3 cm en schep ze door het vlees.
Zet de afgedekte pan nog circa 45 minuten terug in de oven.
Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Verwijder zo mogelijk de laurierblaadjes.
Dit is een complete maaltijd

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 18-07-2004

Hoi Jan, Ik neem je recept mee,lijkt me heel lekker voor een koude winterdag, Bedankt en de groetjes van Desiree.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten