Italiaanse sperziebonen

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Italiaanse sperziebonen

    Italiaanse sperziebonen

    Italiaanse sperziebonen

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people

* 500 g sperziebonen

* 5 gedroogde tomaten op olie

* zout

* 100 g magere spekreepjes

* 1 el balsamicoazijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 161,24 kcal
Koolhydraten 7,07 g
Eiwitten 7,64 g
Vetten 10,08 g

Bereidingswijze


Breek de schoongemaakte sperziebonen doormidden.

Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.

Kook de bonen in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.

Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes krokant uit; bak de stukjes tomaat ca. 1 minuut mee.

Schep de spekjes en de tomaat met een schuimspaan uit de pan.

Giet de bonen af en doe ze in een warme schaal.

Roer de spekjes met de tomaat en de azijn door de sperziebonen en serveer direct.

Serveertip


In plaats van spekjes kun je ook 100 g salami in reepjes gebruiken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

in_de_bonen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten