1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse sperziebonen

Italiaanse sperziebonen

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2004

Ingrediënten 4 personen



* 500 g sperziebonen
* 5 gedroogde tomaten op olie
* zout
* 100 g magere spekreepjes
* 1 el balsamicoazijn


Italiaanse sperziebonen
Italiaanse sperziebonen

Sperziebonen met gedroogde tomaat en spekjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Breek de schoongemaakte sperziebonen doormidden.
Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.
Kook de bonen in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes krokant uit; bak de stukjes tomaat ca. 1 minuut mee.
Schep de spekjes en de tomaat met een schuimspaan uit de pan.
Giet de bonen af en doe ze in een warme schaal.
Roer de spekjes met de tomaat en de azijn door de sperziebonen en serveer direct.

Serveertip


In plaats van spekjes kun je ook 100 g salami in reepjes gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van in_de_bonen


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van in_de_bonen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top