indiase dahl

  • Indiaas, Bijgerecht
  • > 120 min.

lekker bij indiase gerechten

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 g bruine of rode linzen.
2 l water.
1 tl gemalen kurkuma.
1 teen knoflook uit de knijper.
30 g geklaarde boter.
1 grote ui,gesnipperd.
1 tl garam masala.
1/2 tl gemalen gember.
1 tl gemalen koriander.
1/2 tl cayennepeper.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

was de linzen in koud water,doe ze met het water,de kurkuma en knoflook in een grote steelpan en breng ze aan de kook.
doe de deksel op de pan en laat alles 30 min. zachtjes koken totdat de linzen gaar zijn.
roer af en toe.
haal dan de deksel van de pan en kook tot al het overtollig vocht is verdwenen.

smelt de ghee of boter in een grote steelpan.
voeg ui toe en laat die ong. 5 min. meebakken.
doe er vervolgens de garam masala,gember,koriander en cayenne peper bij en bak dit nog eens 1 min.
voeg het kruidenmengsel toe aan de linzen en die het gerecht meteen op.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ireenp avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten