1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Peterselie-wortelsoep

Peterselie-wortelsoep

Door: omas_keukentje

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2004

Ingrediënten 6 personen


300 gr peterseliewortels (groentenboer of natuurvoedingszaak)
1 liter groentebouillon
40 gr boter
zout
peper
geraspte nootmuskaatEn:? bosje radijs
1 eetl bieslook
blaadjes kervel.




Een recept uit grootmoeders keuken.?Grootmoeder zei altijd dat een goede soep eenn weldaad vor het lichaam en geest was .?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak de peterseliewortels sc hoon, schil ze met een dunschiller en snijd ze in dunne plakjes. Breng de bouillon een de kook. Voeg de plakjes peterselie wortel toe en kook ze in 15- 20 min.gaar.2. Was intussen de radijsjes en maak ze schoon. Snijd ze met een mes in dunne plakjes of rasp ze grof. Zet apart.3. Schep de plakjes peterseliewortel uit de bouillon. Doe deze in een zeef, hang deze boven de bouill,on en druk de plakjes erdoor. Roer deze puree goed door de bouillon.4. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en bak dze al roerend kort bruin. Voeg het bouillon ? pureemengsel toe. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat ca.10 min.zachtjes koken.5. Breng de soep op smaak met zout , peper en nootmuskaat. Schep de soep in een soepterrine of in 6 soepborden. Garneer de borden met de plakjes radijs, fijngesneden bieslook en blaadjes kervel en serveer de soep direct.Grootmoeders tip.Grootmoeder bereidde deze soep met allerlei soorten groenten zoals wortels, knolraapjes of knolselderij. Als ze haast had, bracht ze ? liter bouillon aan de kook en raspte de groente erboven.
Na 5 min.was de groenten gaar en kon door een zeef gedrukt qworden of ? een stuk sneller ? met een staafmixer worden gepureerd. Een scheut slagroom maakte de soep helemaal af.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omas_keukentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top