Kaassouffle zonder fratsen

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-07-2004

Een simpel maar klassiek recept voor de welbekende kaassouffle. De hoeveelheden zijn geschikt voor 4 personen als lunch- of voorgerecht. Indien je de hoeveelheden verdubbelt, kun je het ook als hoofgerecht serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 125 gr. geraspte oude kaas of Zwitserse Gruyere
  • 3 dl. melk
  • 30 gr. bloem
  • 30 gr. boter
  • 2 eieren
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • Ovenschaal of soufflebakjes
  • Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 190 gr. Celsius
  • Splits de eieren
  • Klop de eiwitten stijf
    (Doe dit zo kort mogelijk voor de bereiding!)
  • Bereidingswijze

  • Smelt de boter op een laag vuurtje in een pan met dikke bodem (niet bruin laten worden!)
  • Doe daar de bloem bij en laat dit zachtjes garen gedurende 2 minuten
  • Voeg ondertussen beetje bij beetje de melk toe aan dit mengsel
  • Haal de pan van het vuur
  • Eierdooiers, geraspte kaas en stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen
  • De massa overdoen in een beboterde ovenschaal of de 4 kleine soufflebakjes


  • De oventijd voor een grote souffle bedraagt ca. 30 min.
  • De oventijd voor de kleine vormpjes bedraagt ca. 15 min.
  • Als de souffle klaar is, de ovendeur even openzetten en pas 30 sec. later de vorm uit de oven halen
  • Doe je dit niet, dan zullen ze inzakken
  • Serveer de souffle direct!
  • Serveertip

    Als hoofdgerecht is het erg lekker met een uitgebreide gemengde salade en een goed glas wijn.

    Eet smakelijk!

    Laatste reacties

    orphan avatar
    orphan 25-05-2005

    Heb het gemaakt en het was erg lekker. Bedankt !

    wisteria avatar
    wisteria 12-09-2004

    gaan we uitproberen!! dankjewel Pamela

    jokewvg avatar
    jokewvg 30-08-2004

    Hoi Anja, Ik neem je recept van de kaassouffle mee lijkt me een lekker recept! Groetjes Joke

    orphan avatar
    orphan 16-07-2004

    Hoi Anja,<br>Lekker recept :-)<p>groetjes, Manon.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten